KOSGEB Kurulu Nedir? Sunumda Neler Yapılmalıdır?

Ar-ge ve İnovasyon ile Endüstriyel Uygulama projelerini değerlendirmek ve karar almak üzere KOSGEB biriminde bulunan topluluktur.

Kimlerden Oluşur?

Kurul altı kişiden oluşur. Bunlar; Kurul başkanı, üniversite, kurum ve kuruluşlardan belirlenen kişilerdir. Kurul; biri üniversiteden olmak üzere en az dört kişi ile toplanabilir. Her bir üyenin bir oyu vardır. Proje oylamasında karşıt oyların eşit olması durumunda kurul başkanının oyu iki oy sayılarak eşitliği bozar.

Sunuma Ne Zaman Çağrılırım?

Kurul bir günde en fazla yedi projeyi değerlendirir. Bu yüzden KOSGEB‘e başvuran girişimciler yeterli sayıya ulaştıktan sonra en fazla iki ay içinde toplanır. Bu sayıya büyük şehirlerde çok çabuk erişildiği için başvuru tarihinden bir ay içerisinde çağırabilirler. Eğer bir kişi başvurursa iki ay içerisinde toplanır. Projenizi sunma tarihinin bilgilendirilmesi yedi gün önceden posta, telefon ve e-posta yoluyla yapılmaktadır.

Sunuma Neler Götürmeliyim?

Sunum vaktinize yarım saat önceden orada olmalısınız. Yanınızda bilgisayar olmasına gerek yok. Çünkü bilgisayar ve projektör sunum salonunda bulunmaktadır. Yanınızda bir adet usb bellek olmalı. İçerisinde sunumunuz ve başvurunuzdaki ekler bulunmalıdır. Mümkünse projenizde kullanacağınız bir malzeme, yarı mamul veya demo gibi fikrinizi daha aktarabileceğiniz şeyler getirin.

Sunum Nasıl Yapılır?

Sunum salonuna girdikten sonra, kurul üyeleri kendilerini tanıtır. Ardından sizden kendinizi tanıtmanız istenir. Üyeler kendilerini ve kendinizi tanıtmanız bittikten sonra, projenizi anlatmanız için beş dakikalık sürenin başladığı belirtilerek sunuma başlanır. Mümkün olduğunca slayt konularına ve içeriklerine uygun olarak ilerleyin. Anlatımınız sayfa sayfa ilerlesin. Heyecanlanmadan sakin bir şekilde slayt içeriğini açıklayıp bir sonraki slayta geçmeye vakit bulun. Sunum sırasında sorulara cevap verecek şekilde hazırlıklı olun. Soruların cevapları, slaytta var ise cevabın olduğu sayfayı açarak öyle cevaplamaya çalışın. Kurul üyelerinden bir soru duyduğunuz anda anlatımınızı durdurun ve soruyu soran kurul üyesine odaklanın. Soruyu kesmeden bitmesini bekledikten sonra başınızla anladığınızı belli edin. Sorunun cevabını, soruyu soran kurul üyesine değil kurulun üyelerine yapın. Çünkü her soru bir değerlendirme içerir. Sorunun cevabını tam karşılayan cümleler kurmanız ve anlatım tarzınıza göre puanlama yapılacaktır.

Değerlendirme Nasıl Yapılır?

Başvurunuzu formunuz sunumdan önce kurul üyelerine e-posta olarak gönderilir. Sunuma katılmadan önce başvurunuzun üzerinden her bir üye göz gezdirir. Sunum sırasında önlerinde sizin başvurunuzun kopyaları bulunur. Size yönelttikleri sorulara verdiğiniz cevaplara göre puanlama yaparlar. Sunum sonunda görüşlerinin; red, kabul veya revizyon olduğunu söyleyebilirler. Sunumunuz bittikten sonra oylama yapılarak durumunuz kesinleşir. Eşitlik olması durumunda ise kurul başkanının oyu, iki oy sayılır.

Sonuç Yazısı Ne Zaman Gelir?

Proje sunumunda sonra bir ay içerisinde başvuru formunda yazdığınız adrese teslim edilir. Diğer iletişim yollarıyla bilgilendirme yapılmaz.